20. kesäkuuta 2016

Note to self: Jotkut oikeesti haluaa auttaa

Oottelin auringossa bussia, kun vastapäätä humalainen setä kaatui. Mukkelis meni setä. Oottelin hetken, josko nousisi itsekseen, muttei noussut.

Pakko mennä katsomaan.

Setä oli humalassa ja se ei yllättänyt. Mikä yllätti, oli se, että auttelemaan tuli myös kaks nuorta mimmiä. Siis niitä 14-vuotiaita, jotka ei välitä kuin naamastaan daa. Siis miksei nää nyt kävele ohi kun eihän nykynuoret välitä ku meikeistä ja bileistä niinku

Ambulanssia soiteltiin, setä olis halunnut jatkaa matkaa, mutta kaatuili uudestaan. Taas kaks tyyppiä lisää tuli auttamaan: mikä meno, tartteeks tehdä jotain, hienoo hei että ootte tässä auttamassa. Kaikki tää alle 20 minuutin aikajänteellä. Että on ne ihmiset hirveitä paskoja, ei kukaan välitä kenestäkään yhtään mitään, kaikki on niin kylmiä pikkusieluja eiku

Setä ehti karkuun ennen ambulanssin tuloa. Hätäkeskuksen mies sanoi, että aikuisella on oikeus päättää, ottaako apua vastaan. Muttei se ole tän tarinan tärkein opetus.

Ja jos laajemmalta kantilta katsoo, niin eivät ne toiset ihmisestä ylipäätään välitä. Eivät anna rahaa hyväntekeväisyyteen, kun jotkut ahneet nekin rahat itselleen pelaisivat. Lässytetään vain myötätunnosta ja tunteista, vaikkei niillä yhteiskunta pyöri.

Ne toiset, voi voi, ne toiset. Häiritsevät elämäämme, puhuvat pahaa muista ja saastuttavat yhteiskuntamme. Kunpa vain oppisivat muut vähän syvemmin miettimään, että kenelläköhän se vallankahva omasta elämästä loppupeleissä onkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti