1. syyskuuta 2012

Kunpa se tapahtuis sulle

Helsingin Sanomissa oli juttu republikaanipuolueen kansanedustajasta, joka meni julkisuudessa ilmoittamaan, ettei raiskauksesta tule raskaaksi. Myöhemmin mies luonnollisesti tajusi, että oho, mokasin. Ote Hesarin jutusta:

""Kommenttini ei kuvasta sitä syvää empatiaa, jota tunnen kaikkia niitä tuhansia naisia kohtaan, joita raiskataan ja hyväksikäytetään joka vuosi", Akin kertoi lähettämässään lausunnossa."

Aina, kun luen näitä juttuja, tulen niin vihaiseksi. Osa musta, se osa, joka ei oo sivistynyt ja hillitty ja rakastava ja kaikkee muuta hienoa, toivoo, että raiskaus koskettais jotenkin ton miehen perhettä, panis tän miehen polvilleen, pistäis sen tajuamaan. Sano tää sama perheelles anna mennä sano sano! Sano nää samat jutut tyttärelles siskolles tädilles anna mennä vaan!

Kaikista eniten mua sieppaa toi lopetus. Se, miten minkä vaan möläytyksen voi ottaa takaisin sillä, että vähän pahoittelee sitä, miten antoi "asiantuntevia mielipiteitä" asiasta, joka on jonkun ihmisen elämän hirvein kokemus. Musta toi tuntuu vähän samalta kuin se, että joku antais kommentin siitä, miten läheisen kuolemasta kyllä pitäis päästä viidessä vuodessa yli elämä jatkuu hei, ja sitten myöhemmin pahoittelis sanomisiaan ja toteais, että kyllä minun sydän on kaikkien teidän kärsineiden puolella!

Eikä ole. Jos olis, sun empatiakyky olis jo saanut sut tajuamaan, ettei tommosia asioita sanota.

2 kommenttia:

 1. Musta tää ei käsittele sitä kokemusta juurikaan, eikä sinällänsä kerro empatiasta tai empatiattomuudesta. Joo, syntyy mielikuva, et mitähän toi kelaa ihmisistä jotka on tullu raiskatuks ja sit tulee raskaaks, onks se sen mielestä jotain muuta ku raiskaus. Tai että se ei ajattele miltä tuntuu kantaa lasta joka on raiskaajansa. Mut musta ite sen kommentti käsittelee vaan raskaaksi tulemisen fyysistä puolta. Sei sano siitä tuntuuko se pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Joo, ymmärrän pointin, ja tossa keskustelussahan oli pohjimmiltaan kyse abortista ja kommentti liittyi siihen.

   En tohon tekstiin laittanut, mutta koko kommentti oli:

   ""First of all, from what I understand from doctors, [pregnancy from rape] is really rare," Mr Akin told a local television channel. "If it's a legitimate rape, the female body has ways to try to shut that whole thing down.
   "But let's assume that maybe that didn't work or something. You know I think there should be some punishment, but the punishment ought to be on the rapist and not attacking the child.""

   "But let's assume that maybe that didn't work or something". Tai jotain. Jos sun keho ei nyt toiminutkaan tai jotain. Pfsht

   Mun mielestä joka tapauksessa jo se, että raiskauksesta tai sen seurauksista puhuis pelkästään fyysisenä kokemuksena ja fyysiseltä kannalta, on aika hirveää. Olisko oikeasti parempi, että lapsi syntyy maailmaan raiskauksen seurauksena ja sekä äiti että lapsi sitten elää sen asian ja sen mahdollisten vaikutusten kanssa? Paitsi nyt eksyn kyllä asian viereen.

   Loppukevennyksenä, löysin eilen tällaisen kuvan aiheesta viel, http://cheezburger.com/6534180864. Mietin, että läppäiskö sen tohon perään, mut en sit laittanu.

   Poista