1. tammikuuta 2013

Opettelen menemään konfliktiin (uuden vuoden lupauksia)

Aiemmin kirjoitin tänne mun säännöt, sellaiset, joiden mukaan haluaisin elämääni elellä. Ajattelin tehdä samanlaisen listauksen vuodelle 2013 ja katsoa, mitä haluaisin saavuttaa ja tehdä.

1. Sanon tunteeni suoraan. Opettelen menemään konfliktiin ja riitelemään sen sijaan, että toimisin Sveitsinä. Osaan jo sovitella, sitä ei tarvitse harjoitella. Väitellä en osaa.

2. Hankkiudun eroon haitallisiksi kokemistani ihmissuhteista siinä määrin kuin se on mahdollista. Karsin elämästäni sellaiset suhteet, joiden koen vain vievän energiaa sen sijaan, että saisin niistä jotain itselleni.

3. Haluan päästä semihyvään fyysiseen kuntoon. Haluan tehdä töitä sen eteen, että jaksan esimerkiks juosta ilmaan, että keuhkot tuntuu räjähtävän. Haluan jaksaa kantaa painavia juttuja ilman, että seuraavana päivänä käsien lihakset on kipeinä.

4. Haluan oppia hallitsemaan ahdistustani niin, ettei virheet tunnu maailmanlopulta.

5. Haluan nähdä useammin niitä ystäviä, joita nyt näen harvoin. Yritän pitää kiinni kerran kuussa -tapaamistahdista, jossa sovitaan ainakin yks tapaaminen per kuukausi. Oon kokeillut tätä aiemmin ja kokemukset on olleet hyviä, joten aion laajentaa tätä ideaa useampiin ihmisiin.

6. Haluan tehdä asioita yksin. Oon tänä vuonna tehnytkin, se tuntuu hyvältä. Matkustella yksin. Mennä keikoille yksin, itseni kanssa.

7. Haluan oppia käyttämään aikaani niin, miten itse haluan sen sijaan, että ajattelisin koko ajan asioita, joita pitäisi olla tekemässä tai suorittamassa.

8. Haluan elää nyt. Haluan toteuttaa unelmia. Haluan sanoa asioille rohkeammin kyllä. Haluaisin esim: mennä ensiapukurssille, jousiammuntakurssille, tanssikurssille, käydä lukemassa vanhuksille, kirjoitella mun kummilapselle, auttaa ihmisiä enemmän jollakin tavalla, matkustella, käydä keikoilla.


"Life wastes itself while we are preparing to live." 
- Ralph Waldo Emerson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti