21. huhtikuuta 2013

Mitä jos huomenna aloittaiskin alusta


Avatv.fissä oli artikkeli nykyhetkessä elämisestä:

"Minkkisen mukaan yksi hyvä keino nykyhetkessä elämiseen on kuvitella itselleen muistinmenetys.

– Miten toimisit, jos olisit kokenut muistinmenetyksen? Huomenna kun heräisit, et muistaisikaan käsityksiä siitä mikä on oikein tai väärin, mitä sinulle on lapsena kerrottu itsestäsi. Miten toimisit, jos ei olisi muistoja? Mikä tuntuisi hyvältä? Mitä lähtisit tekemään? listaa Minkkinen."

Tää tuntuu aika jännittävältä asialta ja siks ajattelin kokeilla sitä. Mitä tekisin, jos huomenna aloittaisinki alusta?

En olis niin huolissani koko ajan. En muistais sellaisia ikäviä asioita, jotka saa mut pelkäämään sitä, mitä huomenna tapahtuu. En pelkäis pimeää tai sitä, että joku tekee mulle tai mun läheisille jotain.

Osaisin riidellä. Nyt en oikei osaa, koska en oo koskaan opetellut. Mutta enhän mä muistais, etten osaa, joten ehkä olisinkin opetellut. Osaisin riidellä hyvin ja avoimesti eikä mun tulis huono omatunto siitä, että oon vihainen.

Olisin hyvä sanomaan "ei". En tuntis huonoa omaatuntoa siitä, etten halua tehdä jotain.

Mitä lähtisin tekemään? Soittaisin viulua. Olisin aloittanut nuorena jo. Kirjoittaisin enemmän joka päivä, en muistais, että lopetin fiktiokirjoittamisen suurilta osin teini-iän jälkeen.

Tätä on jotenkin tosi vaikee kuvitella. Millainen olisin, jos unohtaisin kaiken, mitä musta on kerrottu mulle?

Millainen sä olisit?

6 kommenttia:

 1. Olisin seikkailija, joka menee ja tekee neljän seinän sisällä istumisen sijaan. Se, joka kiertää maailmaa, tutustuu ihmisiin ja hyppää uusiin juttuihin pelkäämättä. Muuttaa, jos se tuntuu hyvältä ja istuu kahviloiden terasseilla piirtelemässä pitkin kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuulostaa kivoilt jutuilta. Voisko kuitenki tehdä näitä, vaikkei oo muistinmenetys?

   Poista
  2. Olen ajatellut kulkea kohti tämän kuvittelemani ihmisen elämää pienin askelin. Yksi pieni muutos siellä, toinen täällä. Ehkä jonain päivänä huomaan että se tyyppi olenkin minä itse.

   Poista
  3. Se kuulostaa hyvält. Oon itekin vähän matkalla tässä.

   Poista
 2. Hei mun blogissa on sulle haaste. :>
  http://lentoliskonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista