12. lokakuuta 2014

Yksi tärkeimmistä asioista, joita olen koskaan oppinut

Kerron nyt yhden tärkeimmistä asioista, joita olen koskaan oppinut. Se on hyvin tärkeä ja hyvin vaikea asia. Se menee näin:

Jos joku on sulle töykeä ja antaa sulle kritiikkiä, jonka ainoa tarkoitus on loukata sua, vika ei ole sussa. Se on siinä toisessa.

Jos joku haukkuu sun naamaa rumaksi, sillä ei ole sun naaman kanssa mitään tekemistä. Vika on siellä toisessa päässä.

Jos joku levittää susta ilkeää huhua, se ei liity mitenkään suhun. Ongelma on siellä huhun levittäjän päässä.

Jos joku käyttää päivistään huomattavan määrän aikaa vain vittuillakseen sulle, se asia ei liity suhun, sun tekemisiin tai sun olemukseen. Vika on siellä toisessa päässä.

Kun joku loukkaa aiheetta tai vittuilee ilman syytä, sitä alkaa jotenkin maagisesti aina syyllistää itseään. Etsii syytä. Koska pakkohan tuon toisen on olla oikeassa se on sentään toinen ihminen, joka sanoo noin enkä minä

Eikö kuulosta typerältä, kun sitä noin ajattelee? Että vain siks, että sanoja on joku muu, se on totta?
Ikään kuin sä, joka elät sun naaman ja sun kehon kanssa, et tietäis, millaisia ne on. Ikään kuin jonkun toisen arvosana olis se tärkein, se oikea totuus.

Kun joku lähettää sun asialliseen mailiin vittumaisen vastauksen, syy ei ole sussa. Se on siinä toisessa.

Kun joku kiusaa sua ja nauraa, se ei ole sun vika. Vika on kiusaajassa.

Jos joku tekee sulle väkivaltaa, se ei ole sun syytä. Sä et aiheuttanut sitä etkä sä ansainnut sitä. Ongelma on siellä toisessa päässä.

Jos joku sanoo "järjestit minut pulaan", totuus on, ettet järjestänyt. Pulaan joutuu, kun tekee jotakin kiellettyä. Pulaan joutuminen on luvattoman asian tekijän aikaansaannosta.

Jos palaute on asiallinen ja kritiikki hyväätarkoittava, ota se omaksesi. Jos ei ole, päästä se pois. Anna sen valua, kuten vesi sorsan selästä. Se mielikuva auttaa mua: tässä on ilkeä sana joka yrittää tarttua muhun, oho nyt se meni jo.

Usein sitä tuntee, että on maailman napa: koska elää omassa kehossaan ja kuuntelee aajtuksiaan joka päivä, syntyy illuusio siitä, että kaikki liittyy muhun. Nyt nuo nauro ne nauro varmaan mulle. Tuo huusi mulle oon varmaan huono. Minä minä minä.

Kun joku on ilkeä ilman syytä, ehkä sillä on huono päivä. Ehkä se on väsynyt. Ehkä se sai just huonon uutisen kotoa.

Se ei liity mitenkään suhun. Sä et tiedä, mitä toinen on kokenut, millaista sen kotona on, miksi se sanoo että haista paska ruma huora.

Ei se liity suhun. Anna sen vaan mennä.

2 kommenttia:

  1. Käytän joskus sanontaa "Se, joka heittää paskaa toisen kasvoille, on se jonka kädet ovat ensimmäisenä paskassa". Mielestäni se sopii tähän.

    VastaaPoista