26. heinäkuuta 2013

Miten kaikki voi jatkuvasti kasvaa (Ajattelen, V)

Näitä asioita ajattelen. Näitä asioita en ymmärrä.


Maailman kasvava keskiluokka himoitsee kalaa. Kalan kulutus oli viime vuonna OECD:n mukaan 18,92 kiloa ihmistä kohden ja tänä vuonna luultavasti jo yli 19 kiloa. Vuonna 1992 luku oli 13,09 kiloa. Myös väestönkasvu lisää kysyntää ja pyyntiä.

IMF arvioi nyt, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,1 prosenttia. Ensi vuonna kasvu piristyy 3,8 prosenttiin.

Liikevaihtoa kertyi 5,7 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin sitä saatiin aikaan vielä 7,5 miljardia. Liikevaihto jäi analyytikoiden odotuksia pienemmäksi.--- Nokia kertoi myyneensä yhteensä 7,4 miljoonaa älypuhelinta. ---Peruspuhelinten myynti sakkaa, minkä takia väkeä on vähennettävä, yhtiö arvioi. Uudelleenjärjestely vaikuttaa enintään 440 työpaikkaan maailmanlaajuisesti, yhtiö kertoo.

Miten kaikki voi jatkuvasti kasvaa? Miten kaikki voi jatkuvasti lisääntyä? Loputon kasvu on mahdottomuus; eihän mikään (paitsi ehkä avaruus) voi laajeta ikuisesti aina vaan.

Miks talouden pitää kasvaa joka vuosi?

Miksi asetetaan tavoitteita, jotka ei täyty? Eikö olis helpompaa asettaa pienempiä tavoitteita, koska muutenkin menee vähän hitaasti? Miksei niin voi tehdä?

Selittäkää joku.

Valtionosuuksien loppuminen vetää pelastuslaitosten paloautobudjetit entistä kireämmälle. Esimerkiksi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella valtion rahoituksen ehtyminen tarkoittaa, että paloautot ajetaan noin vuotta vanhemmiksi kuin tähän asti.

Luonnonsuojelujärjestöjen mielestä ministeriön perustelut ontuvat. Kurosen mukaan norppakanta ei ole vielä riittävän vahva, että se kestäisi metsästyksen. Muut Itämeren maat eivät salli norpan pyyntiä lainkaan.

”Jos ja kun nimenomaan alkoholikulttuuriimme halutaan muutosta, on myös alkoholipolitiikan muututtava. Rajoitukset eivät kulttuuriamme muuta”, toteaa Terho. ”Jos edes yksi asia olisi jo aika oppia, niin se olisi, että yksilön vastuullisuutta ei voi lisätä holhoamalla. Suomalaisten on itse päätettävä, olemmeko kansalaisten oikeuksia ja vastuuta kunnioittava sivistysvaltio, vai esivallan valvontaan ja rajoituksiin perustuva holhousvaltio.”

Miks tuntuu, että kaikki huononee koko ajan? Miks tuntuu siltä, että päätöksiä tehdään, jotta meillä olis mahdollisimman hankala ja ankea olo?

Miks kaikki tärkeä pilataan?

Miks mummojen hoitoon ei löydy rahaa, mutta armeijaan löytyy?

Selittäkää joku.

Sisällä kirjapainossa mies rikkoi useita ohjausyksiköitä, näyttöpäätteitä ja muuta irtaimistoa. Hän tyhjensi jauhesammuttimen, penkoi sosiaalitilojen pukukaappeja sekä rikkoi painokoneen jäähdytinletkun, minkä seurauksena jäähdytysvettä valui painotalon lattialle.

Vuonna 1987 ja 1988 syntyneet siilinjärveläiset miehet pahoinpitelivät hengiltä vuonna 1952 syntyneen paikallisen miehen noin kahden aikaan yöllä.

Tapahtumasta ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen henkilö. Poliisipartio otti tapahtumapaikalta, uhrin asuintalon pihalta, kiinni tekoon epäillyt. Molemmat epäillyt olivat kiinni otettaessa vahvassa humalassa.

Miks kaikilla on niin paha olla, ja miksei ne puhu siitä? 

Miks kännissä sekoaminen on parempi vaihtoehto kuin oman itsen katsominen, omaan sieluun katsominen, oman itsen parantaminen?

Mikä ihmisiä vaivaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti