10. joulukuuta 2013

Kiduta ja viihdy

Oon pitkään ihmetellyt, miks murhaaminen, raiskaaminen ja pahoinpitelyt on viihdettä. Niitä on kaikki arki-illat ja yöt täynnä: tappoja ja graafisia väkivallankuvauksia.

C.S.I. lauantai 21.09.2013. Säätyttö, joka on ilmeisesti siirtynyt prostituutioon, murhataan...

Jälkiä jättämättä, sunnuntai 22.09.2013. Sarah ja Holder saavat selville, että Beau Soleilin palveluja käyttänyt Jasperin isä Michael Ames saattaa olla sekaantunut Rosien murhaan...

Komisario Frost, lauantai 21.09.2013. Tunnistamaton miehen ruumis työllistää Frostia samaan aikaan kun yksityiselämässä tapahtuu odottamattomia käänteitä...

Ryhmä Pullman. lauantai 21.09.2013. Lesken painostuksesta ryhmä ryhtyy tutkimaan muotigurun kuolemaa, mutta onko naisen palava motiivi selvittää miehensä kuolema merkki rakkaudesta vai jostain muusta?


Nuori Montalbano, sunnuntai 08.12.2013. Mies ammutaan hotellissa. Oliko se vahingonlaukaus vai murha? 


Annika Bengtzon: Paikka auringossa, lauantai 07.12.2013. Pimeys on laskeutunut Costa del Solin ylle, kun ruotsalainen lapsiperhe löytyy kotoaan kaasuun tukehtuneena...


Nuori Morse, lauantai 07.12.2013. Sihteeriopiskelijan kuolemasta alkava juttu ajaa Morsen vastahankaan uuden poliisijohtajan kanssa...

Criminal Minds - FBI-tutkijat, tiistai 17.12.2013. Hylätystä mielisairaalasta löytyy 1500-luvun vaatteisiin puettu surmattu nainen, jota profiloijat epäilevät satanistin uhriksi. Seuraavan uhrin löydyttyä teoria ei enää tunnukaan uskottavalta. 


Neiti Marple: Bertramin hotellissa, tiistai 17.12.2013. Jane Marple saapuu hienostohotelliin, jossa on vieraillut nuorena tyttönä. Hotellia ympäröi salaperäisyys, ja pian löytyy ruumis.Nikita, tiistai 17.12.2013. Ari kertoo tiedoistaan Zetrovin johtajalle Sergei Semakille, joka lähettää tappajat Alexin perään...

Itse koen, että telkkarin eteen mennään rentoutumaan tai seuraamaan juonikuviota, ei ahdistumaan siitä, että joku pieksee naisen henkihieveriin ja kuvausryhmä kuvaa.

Pelasin viime viikonloppuna GTA V:ta. Oon aiemmin ymmärtänyt, että GTA:ssa pitää ajella ympäriinsä, varastaa autoja ja ammuskella. Nyt opin, että siinä tehdään tehtäviä, joissa pitää esim. kiduttaa ihmistä. Kiduttamista ei voi lopettaa kesken eikä siitä voi kieltäytyä. Lopetin pelaamisen siihen, enkä aio enää ikinä pelata.

Ymmärrän ees jotenkin ammuskeluhommat ja autojen varastelemisen. Mutta kuka, siis kuka, tekee pelin, jossa täytyy repiä ihmiseltä hampaita?

Yritin käsittää tätä jollain tasolla. Pelien parissa viihdytään. Okei mutta kuka viihtyy kiskoessaan hampaita mieheltä, joka rääkyy, melko aidonoloisesti jopa? Pelien parissa rentoudutaan – ei sekään, en rentoutunut, vaan ahdistuin. Peleissä saa kokeilla asioita, joita ei muuten saa? Nojoo tavallaan, mutta kenen mielestä on siistiä kokeilla kiduttamista?

Varmaan monenkin, onhan tää ihan supersuosittu peli. Enkä ennen tätä oo tajunnut, miks jotkut valittaa sen väkivaltaisuudesta.

Ehk oon joku major-tylsimys, kun en tajua, miks on siistiä hakata virtuaali-ihmistä, joka anoo armoa. Eihän se oo totta ees!

The mission "By the Book" generated controversy from reviewers and commentators for its depiction of torture. In the mission, Trevor interrogates a man, Mr K, in order to extract information about an Azerbaijani fugitive who poses a threat to the FIB. Trevor uses torture equipment on the restrained man, which the player selects from a table. Once Mr K provides the FIB with the information, Trevor is asked to kill him, but instead drives him to the airport lending him an opportunity for escape. --- Keith Best of Freedom from Torture said the mission "crossed a line by effectively forcing people to take on the role of a torturer and perform a series of unspeakable acts"

En tajua, en käsitä. En ehkä haluakaan. Ei tässä tekstissä oo muuta pointtia kuin se, etten TAJUA. Miksi? Kuka?

Kuka tekee pelin, jossa kidutetaan? Miksi? Onko kiduttaminen hauskaa viihdettä, onko se jännää? Miksi? Onko se harmitonta? Ahdistukseni perusteella sanoisin, ettei todellakaan.

Miksi kiduttaminen on viihdettä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti