15. huhtikuuta 2014

Tyydy ihmeessä vähään


Google.
"paljonko maailmassa on ihmisiä"
Wikipedia.
Maailman väkiluku on arviolta yli seitsemän miljardia.

Google
"paljonko Suomessa on ihmisiä"
Tilastokeskus.
Väestö iän mukaan, 2013 lopussa. 5 451 270.

5 451 270. Niin paljon on suomalaisia. Naisia 2 770 906, miehiä 2 680 364. Osa on ihan pieniä, osa tosi vanhoja jo. Mutta suuri osa on myös mun ikäisiä. Ja sun.

Siksi kysynkin, miksi tyytyä elämään sellaisen ihmisen kanssa, joka ei tee onnelliseksi? Joka satuttaa? Joka haukkuu ja alentaa? Joka heittää susta vitsiä?

Kyllä ihmisellä saa olla uuden ja tuntemattoman jano. Saa hamuta. Se ei ole pilkan, vaan kannustuksen asia. Ihan turha siinä vieressä alkaa päsmäröidä, että ole kiitollinen kun kaikki asiat on hyvin. Jos on paha olo, kaikki asiat eivät ole hyvin.

Ihminen usein odottaa syytä erolle. Voi luoja että oon itsekin odottanut. Se, että "tuntuu" joltain, ei riitä: halutaan turpaan, halutaan pettämistä, jotain, mitä voi sitten osoittaa ja sanoa "tässä on se syy". Kaivataan konkretiaa. Ihan kuin tunne ei olis tarpeeksi.

Kysyn usein ihmisiltä, miten ne neuvois kaveriaan, jolla on sama ongelma kuin niillä itsellä on. Sanoisko ne, että kuule kyllä sinä 20 vuodessa opit sitä rakastamaan älä eroa? Sanoisko ne, että no älä niitä tunteita kuuntele, se on järkiliitto ja nyt vaan opit elämään sen kanssa?

Jos ne on oikeita ystäviä, niin enpä usko. Ja silti moni hokee näitä juttuja itselleen koko ajan. Kestä vielä kyllä sinä opit tämä on ihan hyvä ei tämä nyt niin paha ole

Ei niin paha. Ihan ok. Sitäkö elämä on, ihan okeita? Sitä, että no nyt se oli viikon juomatta ihan hyväähän tämä elämä on? Tänään se vähän kuunteli minua kun puhuin, katsos nyt ei tämä elämä niin huonoa ole. No se vain huumorilla heittää juttuja painostani ei se niin vakavaa ole

So if he has no plans to marry you, you're "fake engaged". And being "fake engaged" when you want to actually marry hurts like hell. Hearing everyone ask you wedding plans must really hurt.
He probably knows that his interpretation of engaged is weird, but it's kept you quiet this long so he hasn't had to admit differently.

5 451 269. Niin paljon on toisia suomalaisia. Naisia 2 770 906, miehiä 2 680 364. 

Turha sitä on istua ja odottaa täydellistä ihmistä, jossa ei olis mitään vikoja. JOKAISESSA on vikoja, mussa ja sussakin. Mutta ihan oikeastiko on hyvin tärkeää tyytyä ihmiseen, jonka kanssa ei ole mitään yhteistä, joka satuttaa puheillaan, joka riitelee epäreilusti, painostaa, sanoo että sinun syytä tämä kaikki on

Ihan oikeastiko elämässä on hyvin tärkeää sietää? Oppia sietämään toista, vuodesta toiseen, hammasta kiristäen kyllä tämä on ihan hyvä elämä

5 451 269. Niin paljon on toisia suomalaisia.

Siinä joukossa paljon ihmisiä, jotka ei hauku, alista, valita sun painosta, ostele jatkuvasti uutta vaikka rahat on tiukalla, syyllistä, ryyppää.

Täydellistä ihmistä ei ole olemassa, mutta jos olis edes kiltti ihminen. Ihminen, joka kuuntelee. Ihminen, joka edes haluaa kuunnella sua, yrittää edes ymmärtää. Ihminen, joka ei sano, että katohan siinä se löllömaha taas vaappuu ehehehe

If your normally chill bestie needs a helping hand, that's one thing. But most times, the same poisonous people spread stress repeatedly — and there's no way to fix their problems without compromising your own well-being. "Toxic friends can really keep you down. It's important not to spend too much time with people who only talk about themselves and don't offer support," Alpert says. Constantly feel drained after hanging out with a certain pal? It may be time to reevaluate the relationship, he notes.

Muutos pelottaa. Totutusta luopuminen pelottaa. Jos on jo sormus sormessa ja nimet asuntolainapaperissa, ei voi vaan pakata laukkua ja karata. Mutta eikö silti kannattais pyrkiä muutokseen? Sellaiseen, jolla sais elää hyvää elämää? Mukavaa elämää. Sellaista, jossa kukaan ei kyykytä, kyseenalaista, hauku. Sellaista, jossa on helppo olla ja mukava elää.

5 451 269. Niin paljon on muita ihmisiä Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti