17. elokuuta 2014

Pelko on sitä

Oon taitava monessa asiassa. Oon taitava myös pelkäämään.

On olemassa sanonta "asiat, joita pelkäämme eniten, ovat jo tapahtuneet meille". Toisaalta en usko siihen. Toisaalta uskon.

Ei sitä pidä ottaa kirjaimellisesti: et sä pelkää, että iilimato tulee imeskelemään verta, koska niin on käynyt aiemminkin. Ihan helpostihan voi pelätä asioita, joita ei oo koskaan kokenut: ällöttävältä kuulostavia, ahdistavia asioita.

Mun mielestä pelko on pohjimmiltaan, syvimmiltään sitä, kun pelkää, että jotain otetaan pois.


Pelko on sitä, että jotain otetaan pois. Sitä, että pelkää läheisen kuolemaa. Ettei me tavattais enää koskaan. Sitä, että pelkää, kun läheinen ei vastaa puhelimeen, ei soita: missä se on, mihin se on minulta viety?

Pelko on sitä, että pelkää koskemattomuutensa vuoksi: pelkää, että ruumiillinen määräämisvalta otetaan pois. Joku tulee iholle, kysymättä, julmasti.

Pelko on sitä, että otetaan vakuutuksia. Pelko on syy sille, että vakuutuksia on ylipäätään olemassa: jos ei olis mitään menetettävää, mitä vakuutettais?

Pelko on sitä, että pelkää, että telkkari varastetaan tai joku ajaa rullalle auton, josta on vielä kamalasti velkaa.Pelko on sitä, että elää järkevästi: ei juo asetonipullosta eikä mee juoksemaan liikenteen sekaan ruuhka-aikaan. Pelkoon auttaa järki. Järki tuo turvaa, koska järki sanoo, mitä tehdä.

Joskus sitä pelkää turhaan. Se on sitä, kun pelko hallitsee, ottaa vallan.

Pelko on sitä, ettei voi mennä ulkomaille, siellä voi sattua jotain. Pelko on sitä, ettei lapsi saa mennä kaverille yökylään, silloinhan se ei ole tässä, vahdittavissa. 

Pelko on sitä, että koko ajan nalkuttaa nalkuttaa nalkuttaa – koska mitä tapahtuiskaan, jos asiat vaan tapahtuis, ilman selkeitä ohjeita.

5. I am waiting for the right time. The right time is now. You can never be prepared enough. You keep putting something off because it’s not the “right” time yet. You need to make a few more improvements, get more experience, learn a few more skills. You wait for the economy to improve. Guess what, the right time may never come. Only by starting will you discover what else needs to be done or improved, never before.


Järki sanoo, mitä tehdä. Joskus järki estää elämästä: se on sitä, kun pelkää niin paljon kaikkea, ettei kykene, pysty, uskalla. Järki haluaa sääntöjä, ohjeita, tuttua, rutiinia, selkeyttä, ennustettavuutta.

Elämä ei oo ennustettavuutta.

Elämä on joskus sitä, että menee vahingossa väärään autoon tai jää jumiin hissiin. Elämä on sitä, ettei oikeen tiiä miltä toi pitsa maistuu mutta tilaa sen kuitenkin. Elämä on sitä, että antaakin toisen päättää eikä ite päätä mitään.

Elämä on sitä, että uskaltaa ja se menee hyvin. Elämä on myös sitä, että uskaltaa, eikä se mee putkeen, ei ollenkaan. Elämä on sitä, että kokeilee uudestaan.

Elämä on joskus vähän pelottavaa. Mut sitä voi silti elää.2 kommenttia:

  1. Heips! Huomasin, että seuraat blogiani bloglovinin kautta. Vaihdoin blogin osoitteen, joten mun uudet postaukset ei näy enään bloglovinissa sen vanhan osoitteen kautta! :) Jos haluat jatkaa seuraamistani niin uusi osoite on: http://sarah-anniina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Itsehän en muista salasanaani tuohon palveluun, mutta laitetaan Bloggerin lukulistaan :)

      Poista