20. tammikuuta 2015

Pistä sinä suu kiinni ja toimi

Tanssitunnilla usein taitavia ihmisiä pyydetään näyttämään, miten liike tehdään. Muutama tyyppi tekee, kun pyydetään. Muut on silleen en kehtaa en osaa emminä tiiä osaanko hei muistakaa etten osaa niitä käsiä sitten.

Mulla olis tähän ihan uus idea. Se olis semmonen, että miten ois jos laittaa suun kiinni ja vaan tekee?

Joo pitäis ymmärtää ja kannustaa ja olla silleen "voita itsesi sinä ihminen", mutta kun en jaksa. En jaksa sitä, että sama show toistuu joka viikko. Aina pyydetään, aina kehutaan että sinä osaat, ja sitten seuraa emminä osaa emminä kehtaa.

Arvatkaa, onks kellekään koskaan sanottu, että no voi, etkö kehtaa, ei sitten tartte? Ei oo. Aina on sanottu, että eiku anna mennä vaan hyvin se menee näytä nyt. Muttaku en minä osaa ja nää kädetkin menee miten sattuu

Tajuaksä miten iso kunnia se on, että pyydetään näyttämään?

Joskus vuosia sitten kuulin, että kun ihminen pyytää toiselta neuvoa, se on kunnianosoitus. Se on osoitus siitä, että ihminen kunnioitaa sua, pitää sua viisaana, haluaa sun mielipiteen. Muttaku EMMINÄ NY KAIKKIEN EDESSÄ TÄSSÄ

Englannissa on semmonen sanonta ko get over yourself. Se yleensä sanotsaan kun ihminen on ylimielinen ja pitää itseään vähän turhankin parhaana ja hienona. Musta se sopii oikein oivasti myös tähän.

Mitä jos panisit vaan sen suun kii ja tekisit? Joojoo mieli saa puhua mitä mieli puhuu, mieli saa soittaa sitä ootpaska etosaa huonoämmä -levyä siellä ihan rauhassa. Pistä sinä vaan suu kiinni ja toimi.

Ei tarttee olla täydellinen eikä tarttee osata parhaasti superhyvin. Ei sitä täydellistä luokkakuvaa tuu koskaan vaikka otettais sata tuhatta kuvaa peräkkäin. Muttaku minä oon niin ruma eiku MINÄ oon ruma sinä oot ihana

Get over yourself. Pistä se suu nappiin ja lakkaa toistamasta sitä, mistä en oo hyötyä. Lakkaa antamasta muille, nuoremmille, vanhemmille, esimerkkiä siitä, että itseään kuuluu alentaa ja omia kykyjä vähätellä. Lakkaa puhumasta sitä samaa lausetta joka viikko: emminä osaa no emminä nyt en uskalla

Get over yourself. Pääse yli mielestäs. Siellä se luuppi kuitenkin pyörii, miks sitä täytyis tuoda ilmi, julkistaa, sanallistaa.

Joo et ehkä osaa. Joo kaikki kattoo. Joo joskus joku jossain nauro sulle. Joo sun mieli sanoo että nolo ämmä älä viitti ees koittaa.

Get over yourself ja toimi.

2 kommenttia:

  1. Tykkään. Mitenhän niin monesti tuntuukin että nää sun postaukset sattuu lukemaan just oikeeseen saumaan. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ollaan samalla aaltopituudella! :3

      Poista