19. syyskuuta 2015

Oonkin vain tavallinen ihminen

En oo tainnut kertoa, että leikkasin hiukseni. No, leikkasin. Ei oo enää takkuja, ei enää rastoja.

Siitä on tullut yllättäviä sivuvaikutuksia.

On alentuvaa määritellä itselle tuntematon ihminen omien odotuksiensa summaksi ja suuttua, kun tämä ole sitä. @AnttiHarju 

We expect everyone to think and feel how we think and feel, which is an unreasonable expectation.

Kun oon kiireessä menossa johonkin ja näen feissarin, mieleen pyrkii usein "voi ei ei nyt". Koska en ehdi jäädä, en pysähtyä, en kuunnella.

Paitsi että nyt mut päästetään usein ohi.

Kun ne hipin takuuvarmat tunnusmerkit on poistettu musta, oonkin vain joku tavallinen ihminen jota ei ehkä kiinnosta. Aiemmin en ihan oikeasti melkein koskaan päässyt livahtamaan feissarin ohi. Toista on nyt, Nyt oon vaan joku tavallis-tukkainen ihminen, joita maailma on muutenkin pullollaan.

Ihan kuin mun ajatusmaailma olis kadonnut hiusten mukana.


Hiustenleikkuun jälkeen sain ekaa kertaa pitkään aikaan myös jonkun poliittisen ei-Vihreän (muistaakseni taisi olla Kokoomuksen) esitteen suoraan käteen kadulla. Tavallisesti näitä tulee käteen nolla. Kyllä jengi tietää, ketä niitä äänestää, ja aiemmin en oo sopinut kuvaan: tuo on karvahippi se niiiiiiiin äänestää Vihreitä.

Paitsi että nyt yhtäkkiä oonkin kuten kaikki muut. Katso ei tuo näytä erilaiselta se varmaan vois äänestää just mua

Kun kävelen kadulla ja vastaan tulee niin sanottuja isänmaa-intoilijoita, alkaa hetkeks jännittää. Sitten muistan: ai niin, ei nuo enää näe että olen hippi. En mä pukeudu mihinkään mandaloihin tai muuten ole kamalan stereotypisesti hipin näköinen. JA nyt se tukkakin on mennyt.

Olen piilossa.


Se on petollinen tie, tuo ulkonäön mukaan luokitteleminen. Sitä luulee tietävänsä jotain ihmisistä vain siks, että ne näyttää joltain. Huomasiks, kun käytin isänma-tyyppiä kuvaajana? Teen sitä samaa ite.

Oletan, että joku näyttää joltain, siis hänen on oltava asiaa X. Siten menee ohi paljon tyyppejä, jotka vois olla jotakin ihan muuta kuin mitä sä luulet niiden olevan. 

Menee ohi monet hipit, koska niiden ulkoasu ei oo hippiä nähnykään.


Postauksen kuvat olen ottanut itse.

2 kommenttia:

  1. Oon myös miettinyt tätä, koska oon kokenut samaa. Mulla on tämmönen pehko päässä joten toki ihmiset mieltää mut tietynlaiseks. Mielenkiintoisa ajoitus sinällään sillä oon lähiaikoina pohdiskellut takuista luopumista. Kuin kauan sulla ehti olla rastat? En muista nähneeni susta täällä blogin puolella minkäänlaisia kuvia, hauska saada tietää tää palanen sun hiuselämästä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkee 9v! Alussa ilman niitä on kyllä outoa. Menee se oma laatikko vähän uusiksi.

      Poista