13. toukokuuta 2012

Keitä ne kaikki on

Usein, kun juttelen ihmisten kanssa, ne puhuu "kaikista". Kaikki muut tekee, kaikki muut on, kaikki muut haluaa, kaikki. Erikoista on, etten oo koskaan tavannut niitä kaikkia. En oo koskaan kuullu, että joku kertois että on niin kuin kaikki muutkin – paitsi jos siinä ihmisessä on jotain erikoista, omalaatuista, jotain, minkä vuoksi pitää korostaa, että on joka tapauksessa ihan tavallinen, ihan kuin ne kaikki muut.

Kaikki muut osaa.
Kaikki sanoo.
Kaikki vaatii.
Kaikilla on niin kiire.
Kaikki haluaa vaan rahaa.
Kaikki on niin kylmiä.

Toinen termi, jota en ymmärrä, on "ei kukaan". Kukaan ei välitä. Kukaan ei ymmärrä. Kukaan ei tee. Kukaan ei koe niinku minä. Keitä ne ei-ketkään on? Missä ne on?

Kaikki sanoo, kaikki tekee, kaikki kokee. 
Kukaan ei sano, kukaan ei tee. Ei kukaan koe.

Kerro sä mulle, keitä ne muut on. Keitä ne sulle on?

2 kommenttia:

 1. Ihminen liioittelee usein puheissaan, jotta se otettaisiin enemmän todesta. Ainakin jotain tämän tapaista olen huomannut itse. Vrt. "Kukaan ei ymmärrä mua" ja "ihan kaikki ei ymmärrä mua ainakaan mun mielestä". Kai sitä nyt ihminen tiedostaa, että "kaikki" muut ei pysty johonki juttuun vaikka sanoo et "kaikki muut pystyy", ainakin toivon että tiedostaa. Mutta kai se on joku liioittelujuttu mikä tosi monella tulee miltei luonnostaan. Joko shokkiarvon lisäämiseksi tai avunhuutona tai siksi että se ihminen otettaisiin vakavasti.

  Vähän sama kun englanniksi on aina "they". Keitä ne They on? Nehän on me, me kaikki. Aina sanotaan että they vaatii ja theyn takia kaikki on tety niin vaikeeksi, mutta oikeasti "they" on "we", "ne" onkin "me". Me vaaditaan, me tehdään kaikesta niin vaikeeta. Mutta "They" on enemmän sellainen, että on helppo asettua uhrin asemaan ja sanoa että "noiden syy".

  Plaaa olipa sekava kommentti mutta ajattelin nyt kerrankin ulostaa ajatukseni kun tekstisi herättävät aina ajatuksia mutta usein en kommentoi just siks että ne tulee ulos tällaisena raakana vyyhtenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo hei mä ymmärsin iha kokonaan, ei ollu sekavaa! Oon ite opetellu sitä, etten sano "ihmiset on nii suvaitsemattomia" vaan sanon, että "mä itse oon joskus suvaitsematon". Se antaa hyvää perspektiiviä, asiat tulee sanottua ihan eri tavalla jos ei voi syyttää jotain mystistä kaikkea.

   Poista