4. toukokuuta 2012

Vastauspostaus: Ämmältä turpaan


"No mä oon miettinyt väkivaltaa. Lähinnä sitä, että monet naiset kuvittelee, että niillä on halutessaan/loukkaantuessaan oikeus lyödä/läpsiä miestä. ..tai siis...tarkoitan, että jonkun mielestä on ihan oikein lyödä avokämmenellä miestä kasvoihin, jos se mies käyttäytyy huonosti. Oon joka kerta yhtä hämmästynyt tästä asenteesta. Ja toisaalta oon pienestä asti oppinut jostain saippuasarjoista, että näinhän naiset tekee. Ja toisaalta taas on kauhea moka, jos mies lyö naista avokämmenellä. Typerää, mä sanon.

Sanothan sinäkin, että eihän se nyt voi olla niin. Eihän nyt naisen tekemä väkivalta oo yhtään hyväksyttävämpää ärh. Tai siis, yhtälailla se on väkivaltaa, että nainen lyö miestä kuin että mies lyö naista loukkaantuessaan. Äh.

- izz"

En ikinä unohda sitä uutista hätäpuhelusta, jossa päivystäjä kysyi soittaneelta mieheltä, ottaako se "naiselta pataan". Tota puhelua ja sen kulkua uutisoitiin silloin joka puolella railakkaasti. Tässä ote Hesarin uutisesta aiheesta:

"Apulaisoikeusasiamies on antanut hätäkeskuspäivystäjälle huomautuksen asiattomasta käytöksestä hätäpuhelun aikana. Päivystäjä oli kysynyt perheenisältä muun muassa, että "otat sä naiselta pataan". Hän myös tiedusteli miehen ja tämän puolison painoa. --- Hätäkeskuspäivystäjä ei omien sanojensa mukaan käsittänyt, miksi mies soitti ja pyysi apua, jos nainen ei ole häntä painavampi.

Saatuaan tietää, että osapuolet olivat samanpainoisia, päivystäjä oli todennut soittajalle: "No niin, silloinhan se on tasapeli.""

Uutinen täällä.

Mun on nyt vaikee lähtee purkamaan tätä, koska kysymyksiä on niin paljon. Järjettömyyttä on niin paljon.

Onko tällä hätäkeskusihmisellä empatiakykyä ollenkaan? Onko se ihan idiootti? Onkse ollu koulukiusaaja? Onko kukaan koskaan lyönyt sitä? Pitäiskö? Mitä se tekee vapaa-ajalla? Onko se sen tuttavapiirin mielestä hyvä jätkä? Mitä tää ihminen ansaitsee elämässä? Miks ajattelee noin, miten se on kasvatettu? Onko toi sen mielestä oikeasti täysin ok tapa hoitaa tota työtä? Mitä mitä mitä mitääääääääää

Kuka sanoo noin? Kuka? Onkse siistiä? Mitä se ajatteli? Hävettikö? Ymmärtääkse, miks oon hämmentyny? Oonko sen mielestä tyhmä? Onko media tyhmä kun teki tästä niin ison asian? Olikse mielestään oikeassa ja kauhisteluotsikoiden tekijät väärässä?

Joinain päivinä musta tuntuu, että maailma on hyvä ja kiva paikka. Hyvä elää ja olla. On toivoa, on hyvyyttä.

Sit on semmosii päivii, uutispäivii, otaksä naiselta pataan -päiviä, kun mietin, että olisko vaan parempi että me kuoltais jo pois. Että tulis se H5N1 tai joku muu vastaava ja nirhais vaan meidät pois, kun ei kerran osata olla, ei osata elää. Ei osata ajatella. Tuijotetaan vaan itseämme ja kavereitamme ja muille saa tapahtua mitä sattuu ihan sama. Ei ollu mun ongelma.

Multa ei riitä empatiaa tähän hätäpuheluun eikä hätäkeskusihmiseltä riittäny empatiaa soittajalle. Miksei me ajatella toisiamme? Miksei me tajuta, mitä puhutaan? Miksei? Miksei miksei miksei miksi miksi mitäääääää

En ymmärrä. On myös vähän pelottavaa, etten jaksa ees yrittää. En jaksa.

Mitä hyötyä? Mitä? Opitaanko me tästä jotain? Saako noin edelleen tehdä? Tekeekö joku niin? Onkse pelkkää munkkia, että me saadaan tietää näistä? Muuttuuko mikään ikinä?

Onks maailma hyvä, tuleeko se paremmaksi? Vai pahemmaksi?

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi itsepuolustus on kyllä erikoinen juttu. Oon lukenu elämäni aikana useita uutisia siitä, miten joku henkilö A murtautuu henkilön B kotiin, henkilö B lyö sitä ja saa sitten maksaa A:lle korvauksia kärsimyksestä. Se tuntuu jotenkin hyvin omituiselta.

      Poista