18. syyskuuta 2014

Mitä lupaisin sinulle

Tykkään ajatusleikeistä. Saan niihin kulutettua paljon aikaa. Oon tässä monta päivää jo miettinyt, että: jos voisin luvata koko maailmalle yhden asian, mikä se olis?

Asian, joka tekis elämästä parempaa. Helpompaa. Asian, jonka johdosta kärsimys vähenisi.

Mikään ei enää pelota.
Se olis hyvä lupaus. Toisaalta, entä jos kiinnijäämisen pelko on ainoa asia, joka pitää jotkut melkeinmurhaajat aloillaan? Ehkä pelko on hyvä asia.

Koet onnea joka päivä.
Sekin olis hyvä lupaus. Mutta onneakin on niin monenlaista: joku kokee varmasti onnea, kun saa kiduttaa toisia. Antaisko tää niille luvan jatkaa joka päivä? Ja mitä ne kidutuksen kohteet sitten kokis? Onneako? Ei tää ehkä olis reilu lupaus kuitenkaan.

Sä saat tänään ruokaa.
Tästä tykkään aika paljon. En oikeastaan edes tiedä, millaista on olla nälissään. Mullahan on ruokaa joka päivä.

Kun nukut, mitään pahaa ei tapahdu.
Tästäkin tykkään aika paljon. Mieti, että kaikki vois mennä nukkumaan tietäen, että ainakaan yöllä kotitaloa ei pommiteta eikä kukaan ryykää sisään veitsi kädessä. Toisaalta, nää asiat vois tapahtua heti, kun ihminen herää.

Tarpeetonta väkivaltaa ei enää ole.
Tää se ehkä ois. Sit voidaan alkaa kiistellä siitä, mikä on tarpeetonta: eläinten teurastaminen, sota, sotavankien kiduttaminen?

Mitä sä lupaisit?

4 kommenttia:

 1. Lupaisin varmaan sen, mitä tän blogin osoittees lukee: kaikki on hyvin.
  mut toisaalta, jos kaikki ois hyvin, oisko elämässä sit mitään haastetta tai mielekkyyttä? Ja kaikilla on oma mielipiteensä siitä, _miten_ asiat ois hyvin. Yhdelle se ois se maailmanrauha ja puhdas luonto, toiselle raha ja maine, kolmannelle ehkä se, et vois vaan bailata aamusta iltaan ja neljännelle joku tosi sadistinen skenaario.
  Hämmentävä ajatusleikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalt jos kaikilla ois kaikki hyvin, voisko mikään olla huonosti? Tai mistä tietäis, et on huonosti, jos aina on hyvin?

   Kiitos kommentista :3

   Poista
 2. Hmm, vaikea ajatusleikki. En kyllä keksi mitään, mitä ei voisi keplotella jotenkin huonoksi. Harmi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä semmonen, että: kuolemasi on rauhaisa. Koska sen jälkeen on paha keplotella mitään enää.

   Poista