21. kesäkuuta 2015

Aikaa ei oo ikuisesti

You don’t want to disappoint. And so you end up stuck and paralysed at the same place for a very long time. You don’t need approval to start your dream career, You don’t permission to start that project. Just go ahead and give it a try. Start doing, stop seeking approval.

Tää kesä menee jotenkin kamalan nopeasti. Se alkoi just ja kohta kesäkuu on ohi.

Mua ei haittaa.

En muista aikaa mun elämässä, jolloin olisin ollut näin ilomielin ajan kuumisen suhteen. Yleensä ajan kuluminen ahdistaa ja pelottaa. Aika loppuu, aika menee hukkaan, minusta tulee vanha, aika loppuu.

Aikaa ei oo ikuisesti.

Siihen liittyy myös helpotusta. Sitä, että mitä tahansa onkaan, se menee ohi. Kaikki menee ohi ja muuttuu ja vaihtuu.

Aikaa ei oo ikuisesti.

Ajatuksissamme on illuusio siitä, että historian jatkumo olisi tullut kohdallamme päätökseen. Että meistä olisi jo tullut loppuelämäksemme niitä ihmisiä, joiksi meidät on tarkoitetukin. Teemme päätöksiä luottaen siihen, että suosimme 10 vuoden päästä samoja asioita kuin nytkin. Luotamme siihen, että emme enää muutu. --- Jos hirttäydymme yhdenlaiseen ideaaliin maailmasta ja elämästä, joudumme väistämättä kahnauksiin todellisuuden kanssa – maailma on muuttunut, mutta me haluamme rypeä menneessä. 

Nyt on pinnalla joku Sanni-niminen laulaja, josta en tiiä muuta ko että se on nuori ja vähän kuin naispuolinen Robin. Sannilla on biisi, jossa lauletaan jotenkin "mä ikävöin sua viel 2080-luvulla". Ainoa syy, josta tiedän tän, on, että joku kelas Facebookissa miten me ei enää olla silloin hengissä.

Mieti. Tää mimmi laulaa ajasta, jonka se saa kokea, ja me ei.

Se mua vähän ahdistaa. Ois varmasti kaikkea koettavaa ja nähtävää ja elettävää vielä silloin. Yritän olla ajattelematta asiaa.

Aika kuluu. Kaikki vaihtuu. Oon kuullut vanhemmilta ihmisiltä monta tarinaa siitä, miten sitä on kuin 19-vuotias siellä 70-vuotisen nahan sisällä. Miten sitä jotenkin ei muutu, mutta kuitenkin muuttuu. On eri, muttei ole eri.

Kai pointti ois olla läsnä silloin, kun susta tulee eri. Kokea se elämä ja olla mukana ja huomata, että no asiathan meni ihan eri tavalla ku mää aattelin, mutta ihan hyvin silti.

Aikaa ei oo ikuisesti. On kiire, ja ei oo. On hätä kokea, tehdä ja elää, ja ei oo.

Nyt ei oo.

It’s time to put aside this expectation that people will live up to your ideals… and just be open to them.  They will behave imperfectly, just as you will.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti