28. tammikuuta 2014

Tee rohkeasti

Oon usein yrittänyt saada muita kanssani tulemaan tanssitunnille. Ne ei halua. Ois kivaa, mutta kun ei jo valmiiks osaa ja muut siellä jo osaa ja ei se ois kivaa sitten olla ainoo ihan huono. Siks ei sit kai voi kokeillakaan.

Toisaalta moni harrastaa jo valmiiks jotain, mitä vähän häpeää tai ainakaan ei mainosta. Semmosta asiaa, joka ei oo hyväksyttävää, koska se maksaa liikaa, on pinnallista ja niinsanotusti turhaa. Jotain, mistä nauttii, mutta jota pitäis ehkä hävetä koska noloa ja turhaaaa

Pienten pukeminen on hauskaa, mutta aiheuttaa muitakin ristiriitaisia tunteita. Marika pohtii, erottuuko tarkasti puettu lapsi liikaa toisista. Äitikavereissa ei merkkifanittajia juuri ole, joten vertaistuki löytyy netistä.
- Joskus jopa nolottaa mennä avoimeen päiväkotiin, kun lapsella on kalliit merkkivaatteet yllä. Lapsen isovanhemmat eivät hekään varmasti ihan ymmärrä, kuinka vaatehullu olen, Marika sanoo.

Se on hullun ristiriitaista: sä tykkäät jostain, mut sit tuntuu ettet sais tykkää, ja sit sua alkaakin hävettää että tykkäät siitä, vaikka silti tykkäät etkä voi lopettaa muttet kyllä kertoakaan koska se on semmosta noloa. Vähänniinku jotkut kirjat: mulla on joskus se olo, ettei saa lukea Danielle Steeliä, pitää olla älykkö.

Pahinta on se, kun tän tartuttaa muihin. Sinä ja sun harrastukset, ne on noloja, häpeäisit. Sinun pitäis elää näin koska se on parempaa, usko minua usko meitä usko enemmistöä. Sinun tulee kasvattaa lapsesi näin harrastaa noin lue ohjekirjoja usko meitä.

- Äiti kertoi poikansa pitävän Tuomas Veturista. Päiväkotikaverit olivat pohtineet, mitä ostaa pojalle lahjaksi ja kertoneet vanhemmilleen tämän pitävän Tuomaksesta. Lasten äidit olivat tuumineet, että se on niin kauhean lapsellista, Sinkkonen kertoo.

Ihmisissä on se erikoinen puoli, että ne näyttää aika samalta, mutta on ihan erilaisia kaikki. Siks on epäreilua mennä ahtamaan kaikkia samaan muottiin.

Kaikki tietää tän. Silti useimmilla on jotain, mitä pitää nolona. Semmoista, että joojoo vapaus kaikille mutta tuo nyt on turhaa ja miks kukaan haluais tuhlata aikaansa rahaansa elämäänsä tuohon

Sillä vaikka kaikki tietävät, että osa elämässä tehdyistä valinnoista menee päin persettä, nämä peruuttamattomat kolmekymppisten valinnat eivät saa mennä päin persettä. Ne eivät saa osoittautua virheiksi. Niiden on pakko olla järkeviä ja oikeita valintoja. Ja sen vuoksi muunlaista elämää eivät kolmekymppiset suvitse. Muunlainen elämä muistuttaa kolmekymppisiä vaihtoehdoista jotka ovat heidän osaltaan mennyttä.

Luin joskus homoavioliitoista semmosen jutun, että jos ei halua homoavioliittoa, ei kannata avioitua homon kanssa. Musta tätä samaa voi soveltaa kaikkeen: jos et halua lukea noloja kirjoja, älä lue. Jos et halua että nainen tuhlaa vaatteisiin, älä ostele vaatteita. Mutta siihen loppuu sun valta, sun tekemisiin. 

Jos et halua tehdä, kannattaa tai rahoittaa jotain, älä tee sitä. Mutta anna muiden tehdä, niinko ne haluaa.

Ja sinä, jota hävettää, nolottaa ja ahdistaa: tee rohkeasti. Tee sitä, mistä nautit, tee itses vuoksi, tee lähimpies vuoksi. Oo oma itsesi. Sananlaskukin sanoo, että kaikki muut persoonat on jo varattuja.

Jos unohtaisit kaiken sen mitä viime vuonna tai viime vuosikymmenellä olet tehnyt. Mitä tekisit?Jos tämä vuosi olisi viimeinen, jonka elät, miten sen käyttäisit, kenelle antaisit aikaasi? Jokainen päivä on uusi päivä, jokainen hetki on uusi hetki valita jälleen toisin/samoin.

Miten sinä päätät viettää tämän vuotesi? Mitä tekoja meinaat jättää tekemättä, mitä tekoja meinaat lisätä elämääsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti