28. maaliskuuta 2015

Nii että tapetaan ne pahikset

Parhaillaan keskusrikospoliisissa harkitaan, laitetaanko museoon näytille Suomen kuuluisin prinsessatiara. Tiara oli 8-vuotiaan Vilja Eerika Tarkin päässä tämän kuolinhetkenä. Sen piikit painuivat lapsenihon läpi isän ja äitipuolen kääriessä hänet pressuun yhä tiukemmin.

Pahioja asioita tapahtuu joka päivä.

Myös hyviä asioita tapahtuu. Mutta ne ei pääse lööppeihin eikä niistä tehdä erikoislehtiä.

Joskus mietin, onko hyvää enemmmän kuin pahaa. Vai toisin päin. Luin kirjaa, jossa sanottiin, että niitä on saman verran, koko ajan, ja niin se vain on. Ei sitä voi muuttaa.

Se on vähän pelottava ajatus. Että pahan kanssa on vain elettävä.

Osa nuorista piiloutui asunnon parvekkeelle, kunnes tyttö oli päässyt asuntoon sisälle. Tämän jälkeen nuoret aloittivat ensin uhrin solvaamisen, jonka jälkeen he pahoinpitelivät hänet julmasti.

Uhria lyötiin nyrkeillä ja avokämmenellä, häntä potkittiin ja lisäksi uhria kuristettiin kaulasta. Häntä pahoinpideltiin myös mattopiiskalla. Uhrin hiuksia revittiin ja nyrhittiin saksilla sekä parranajokoneella niin voimakkaasti, että hän joutui tekohetken jälkeen käyttämään peruukkia. Nuoret polttivat savukkeella uhrin kaulaan ja vasempaan rintaan jälkiä. Lisäksi uhri riisuttiin alastomaksi ja hänen vartaloaan töhrittiin kirjoittamalla siihen huulipunalla halventavia tekstejä.

Syytteessä arvioitiin raiskausten määräksi noin viisikymmentä. Sen mukaan laskettuna jokaisesta lapsen raiskauksesta seurasi siis todellisuudessa kaksi viikkoa vankeutta.

Kun lukee pahuudesta, miettii monia asioita. 

Keitä nää ihmiset on?

No, ne on ihmisiä. Ne on samanlaisia kuin sinä tai minä. Ehkä niillä on sairaus tai joku syy teolleen, mutta ne ei ole hirviöitä, viemäristä ryömineitä kauhistuksia.

Se olis helppoa, jos ne olis. Koska mörönhän tunnistaa. Pahaa ihmistä ei erota hyvästä, vaikka miten tuijottais sitä, miltä se näyttää. Yks koomikko sanoi esityksessään, että turvallisin paikka asua on sarjamurhaajan naapurissa: ne naapurit aina jää henkiin kertomaan, että hän oli hiljainen mies ei vaikuttanut pahalta ollenkaan

Nearly one in three college men admit they might rape a woman if they knew no one would find out and they wouldn’t face any consequences, according to a new study conducted by researchers at the University of North Dakota.

But, when the researchers actually used the word “rape” in their question, those numbers dropped much lower — suggesting that many college men don’t associate the act of forcing a woman to have sex with them with the crime of committing rape.

Miksi pahaa tapahtuu?

En tiedä. Jos tietäisin, oisin varmaan jo tosi rikas.

Luulen, että pahaa tapahtuu, koska sitä voi tapahtua. Usein, kun jutellaan siitä, miks joku tekee jotain, "koska voi" on yhtä hyvä vastaus kuin muutkin. Miks joku myy rikkinäistä takkia kirpparilla ja pyytää siitä 50e? No, koska niin voi tehdä.

Joskus kun on kaverin kotona, miettii, miten paljon niidenkin asunnossa on veitsiä. Kelaa, miten paljon. Kuka vaan vois niillä tuikata vaikka heti. Muttei tuikkaa. Miksei?

En tiedä. Jos tietäisin, oisin varmaan jo tosi rikas.

Romaninaisen kaappauksessa rangaistuksen olisi pitänyt ehdottomasti olla ravintolajuttua ankarampi. 
Ja vielä. Grönfors määrättiin maksamaan romaninaiselle korvauksia 15000 euroa eli 9 euroa/vankeuspäivä.
Vertailun vuoksi voi todeta, että Grönforsin asianajajan palkkio oli 18018 euroa.

Happoiskun tehnyt mies sai kokea ankaran rangaistuksen Iranissa, kun hänet tuomittiin menettämään toinen silmänsä, kertoo brittilehti The Guardian.  --- Rangaistu mies vaivutettiin nukutukseen, jonka aikana lääkärit kaivoivat hänen vasemman silmänsä ulos.

Miten pahoja pitäis rangaista?

En tiedä sitäkään. Paha laitetaan vankilaan, usein mitättömältä tuntuvaksi ajaksi, sitten se poistuu sieltä ja tekee lisää pahaa.

Tai ei tee. Ei kaikki tee. Eihän?

Pahan voisi tapaa. Voisiko?

Pahantekijän voi varmasti niitata. Pistää sähkötuoliin, zzzt, end. Mutta luulen, että jokaisen pahantekijän tilalle syntyy jossakin uusi (potentiaalinen) pahantekijä. Käytin hienoa sanaa potentiaalinen, koska ehkä on joku tapa ehkäistä pahaa. Saada pahasta hyvää.

Onko?

Voiko lapsi syntyä pahana? Voiko vauva olla paha?

En tiedä. Jos tietäisin, oisin jo tietokirjailija.

Se mitä seuraavan 10-15 minuutin aikana tapahtui, muutti monta asiaa elämässäni, mutta sitä en vielä tiennyt. Poikajoukko pysäytti minut, kaatoi pyöräni, raahasi minut metsikköön ja ryhtyi meuhkaten tutkimaan rintojani (olin ns. varhain kehittynyt) ja jalkoväliäni. Neljän vuosikymmenen aktiivisen unohtamisen tuloksena en enää muista kaikkia yksityiskohtia, eikä niillä ole niin väliäkään. Mutta muistan tunteen, ja muistan pojat, joukkona: ne, jotka johtivat, ne, jotka lähtivät mukaan, ja ne, jotka katselivat.

Tämän tekstin lopussa ei oo mitään ratkaisua tai lohdullista näin-maailma-korjaantuu -loppua. Olen pahoillani siitä. Jos voisin korjata väkivallan pois, tekisin sen.

Pahuus, silmitön viha viattomia kohtaan, väkivalta, se hämmentää. Sitä ei oikein voi ymmärtää: miksi nämä ihmiset tekevät näin mitä he haluavat

Eivät ehkä mitään. Ehkä ne tekee pahuuksia, koska niitä voi tehdä. Ehkei ne edes ajattele: ehkei ne näe sua tai mua ihmisenä, vaan jonain, millä ei ole väliä. Jonain arvottomana, sellaisena, jolle voi tehdä jotakin, tai sitten ei. Voi tehdä, jos sattuu huvittamaan.

Synkkää.

Ehkä paha on ajattelematon. Paha ei näe, että uhri on jonkun lapsi, jonkun äiti. Paha ei ehkä ymmärrä ihmisarvoa, sitä, että jokainen on yhtä hyvä kuin väkivallantekijä itse. Ehkä paha on ajattelematon, ymmärtämätön.

Voiko pahaa opettaa? Voiko pahan poistaa kouluttamalla, näyttämällä niin sanotun oikean tien, antamalla ymmärrystä?

Ehkä. En tiedä.

Jos tietäisin, oisin varmaan jo tosi rikas.

Ten rape prevention tips:

1. Don’t put drugs in women’s drinks.

2. When you see a woman walking by herself, leave her alone.

3. If you pull over to help a woman whose car has broken down, remember not to rape her.

4. If you are in an elevator and a woman gets in, don’t rape her.

5. When you encounter a woman who is asleep, the safest course of action is to not rape her.

6. Never creep into a woman’s home through an unlocked door or window, or spring out at her from between parked cars, or rape her.

7. Remember, people go to the laundry room to do their laundry. Do not attempt to molest someone who is alone in a laundry room.

8. Use the Buddy System! If it is inconvenient for you to stop yourself from raping women, ask a trusted friend to accompany you at all times.

9. Carry a rape whistle. If you find that you are about to rape someone, blow the whistle until someone comes to stop you.

10. Don’t forget: Honesty is the best policy. When asking a woman out on a date, don’t pretend that you are interested in her as a person; tell her straight up that you expect to be raping her later. If you don’t communicate your intentions, the woman may take it as a sign that you do not plan to rape her.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti