2. huhtikuuta 2015

Jumalauta kun juna on aina myöhässä

Suomessa on mukava asua. Täällä pienet ongelmat on tosi suuria, mistä huomaa, että yleisesti menee tosi hyvin.

Junien täsmällisyys on selvässä laskussa. Kaukojunista alle 80 prosenttia tuli perille ajoissa tammikuussa. Se on tammikuun osalta huonoin tulos neljään vuoteen, vaikka talvi on ollut varsinkin Etelä-Suomessa vähäluminen.

80 prosenttia junista oli ajoissa. Mutta kun OSA OLI MYÖHÄSSÄ SE ON NIIN KURJAA

Kun odottaa junaa tai bussia, huomaa, miten jengi tulee ahdistuneeksi, jos bussi ei tule just sillä sekunnilla kun aikataulu sanoo. Usein pitkänmatkanbussissa itsekin ilmoittaa kaverille, että nyt tää on 10 minuuttia myöhässä.

10 minuuttia. Mitä se on?

No, aika paljon, jos on vaikka kiire synnytyksene tai työhaastatteluun. Muuten, arjessa, se ei oo kovin paljon. Kukaan ei kuole, jos bussi tulee 13.07, ei 13.00.

Usein mieleen tulee myös tää (vähän törkeä) kuva.


Oon krooninen ajoissaolija. Lähden helpposti 20 minuuttia etuajassa matkaan, jossa kestää 10 minuuttia. Itsekin herkästi laitan viestin, jos bussi on vartin myöhässä. Jengi soittelee perheelleen: no tää on nyt myöhässä. Syntyy niinsanottu härdelli.

Mulle se on vähän myös hyvnmielenhärdelli, koska jos päivän suurin ongelma on kadonnut 10 minuuttia, menee aika hyvin.

Hyväntekeväisyys-sanan käyttö tässä yhteydessä on ristiriidassa kappaleiden idean kanssa. Kysymys ei ole hyväntekeväisyydestä vaan solidaarisuudesta, yhteisvastuullisuudesta. Me emme auta, koska haluamme tehdä hyvin vaan me maksamme maailmanlaajuista hyvinvointivelkaa. Myös me suomalaiset olemme vastuussa maailman hädästä. Mekin olemme hyötyneet maailmantalouden vinoumista, jotka ovat vaurastuttaneet ennen muuta rikkaita teollisuusmaita.

Kun saan pieniä kolikoita vaihtorahaksi, laitan ne usein takin taskuun. Sitten, jos joku tulee pyytämään kolikkoa, mulla on antaa pari.

Tietysti siitäkin saa ongelman. Ei känniläisiä saa tukea! Ei alkoholistit ansaitse mitään! Tuokin kerjäläinen on järjestäytyneen rikollisuuden uhri!

Ajattelen joskus, että entä jos ei olekaan. Sitten kukaan ei auta, koska rikollisia kuitenkin ei kannata

– Se oli ele ihmistä kohtaan. Toivon, että niin tekisivät muutkin. 60 senttiä ei ole iso asia, ja kaveri sai perunat. Hän tarjosi seteliä maksuksi, mutta minulla ei ollut vaihtorahaa. 

The simple philosophy of “giving is receiving” rings true on our death bed. If we spent our lives only taking from others – that is, prioritizing our own selfish desires – then all of the positive thoughts and feelings that we could be having would be replaced with regret, guilt and shame.

Oon monesti ollut pankissa maanantaina pakon sanelemana. Silloin on pahimmat ruuhkat, joista  jengi aina valittaa: niistä keskustellaan penkillä ja huudellaan kassalle, että mikä maksaa.

No, jos et halua jonottaa, nii ei ehkä kantsi tulla pankkiin kymmeneltä maanantaina. Ja jos on pakko, ihan pakko, nii eikö olis verenpaineellekin parempi vaan hyväksyä kohtalonsa ja odotella? Eikö olis kivempia asioita, joista jutella vieruskaverille?

On oikein vaatia hyvää palvelua, mutta jos aina vaan vaatii ja vaatii ja vaatii, alkaa löytää ongelmia sieltäkin, missä niitä ei ole. No tää tee nyt oli vähän haaleaa miten törkeää minä olen MAKSAVA ASIAKAS

Jos on jotakin, mitä voit tehdä asialle, tee. Jos et voi saada junaa paikalle minuuttia etuajassa, ei siitä kannata hyvää tuultaan menettää. Miksi tehdä ongelmasta isompaa, kasvattaa sitä, oikein puhista ja NYT MINÄ KYLLÄ TÄMÄ ON TÖRKEÄÄ

Juna tulee, kun se tulee. Sä et voi sille mitään, eikä pahan mielen levittäminen muihin paranna tilannetta. Nauti vaikka siitä, että sait nyt muutaman minuutin omaa aikaa. Ota vaikka aurinkoa tai soita äidille. Ei kantsi stressata.

Opetellaan tätä yhdessä. Kyllä se juna sit tulee.

It’ll be too hard because I can’t get by without _______. – Fill in the blank: I need my wine, my cheese, my sweets, my TV shows, my ten hours of sleep, my big house, my fancy wardrobe, etc.  These are luxuries we convince ourselves we can’t live without, so we can justify not making positive changes like eating healthier or exercising daily or saving money or simplifying our lives or building a profitable side hustle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti