28. kesäkuuta 2011

Päivän inspiraatio: Kaunis nainen keventajat.fissa

Keventäjät-nettisivulla on hieno teksti Kaunis nainen:
"Kuilu tavoitellun ja saavutetun välillä kasvaa siis koko ajan. Samaan aikaan kun kansa lihoo, naisihanne muuttuu entistä tiukemmaksi. Nyt pitäisi olla sekä pitkä että hoikka ja litteävatsainen ja vielä samaan aikaan lantiolla ja rinnoissa pitäisi kuitenkin olla juuri oikea määrä lihaa ja rasvaa. Kun tavallinen nainen katsoo peiliin, hän ymmärtää kertavilkaisulla, että hänen vartalonsa on kaukana tuollaisesta ideaalista.

Epäreiluksi tilanteen tekee se, että valokuvien mallit ovat luontaisesti kauniin kehonsa ja kasvojensa lisäksi ammattilaisten käsittelemiä, niin meikkauksen, kampauksen kuin vaatetuksenkin suhteen. Vielä epäreilummaksi tilanteen tekee se, että näiden täydellisyyttä hipovien mallien kuvia vielä käsitellään kuvankäsittelyohjelmin. Photoshopilla kuvankauniille naiselle saa epärealistisen kauniin vartalon, kapean vyötärön, suuret rinnat, rypyttömät kasvot ja suloiset huulet. Mutta silloin, vasta silloin, kuva vastaa ihannetta. Sitä ihannetta, joka ei siis ole edes todellinen, on sitten hyvä lähteä tavoittelemaan…"

Linkki koko tekstiin.

2 kommenttia:

  1. Toi teksti oli hyvä. Mä oon huomannut sellaisen piirteen nykyasenteissa, että ollaan menty mukamas suvaitsevaisempaan suuntaan ja just peräänkuulutetaan niitä "KURVEJA".

    Et Nainen on just hyvä jos sillä on "kurveja" ja "jotain mistä ottaa kiinni". Ja joo hyviä sanojahan ne on (kai) mut sit ku miettii et mikä sitten on median näkemys kurvikkaasta naisesta; Joku Kim Kardashian! Tai sitten ne Dove-mainoksen "kaiken kokoiset aidot naiset" jotka on kaikki kuitenkin sellaisia aika pikkuisia/normaalikokoisia.

    Et ei olla puusta pitkälle päästy, mutta on se kai parempi kuin ei mitään.

    VastaaPoista
  2. Joo, kurvit on vähänniinko semmonen asia, et ne meinaa rintoja ja takapuolta, mut niiden välillä pitää olla tiimalasivyötärö ja treenatut lihakset. Oon miettiny samaa!

    VastaaPoista