8. helmikuuta 2012

Haaste: 21 päivää valittamatta

Tänään töissä sain mailitse tällaisen haasteen: olla valittamatta 21 päivää. Haaste löytyi osoitteesta hyvejohtajuus.fi, tässä ote:

""Jos et pidä jostain, muuta se.
Jos et voit muuttaa asiaa,

muuta asenteesi. Älä valita."

- Maya Angelou

Jos jokin on vialla, ei asian kieltäminen muuta asiaa. Valittamattomuus tarkoittaakin nöyryyttä ongelmien kohtaamisessa, toisin sanoen tosiasioiden näkemistä ja niiden hyväksymistä. On kuitenkin eri asia todeta, että tietyn ohjelmiston käyttöliittymässä on parantamisen varaa, sen sijaan että huutaa voimasanojen saattelemana monitorille että hommassa ei taaskaan ole mitään järkeä (100% hypoteettinen tilanne).
Ongelmatilanteissa on pakko tehdä jotain ja valittamisen jälkeen seuraavaksi luonnollisin tapa kohdata ongelma on ratkaista se, tai ainakin keksiä jokin tapa kiertää se. Nyt tätä ratkaisuhakuisuutta tuki vahvasti ajattelumalli, joka oli keskittynyt löytämään aiempien solvaussanojen sijaan todellisen asiantilan.
Keskustelin tästä haasteesta itseäni viisaamman kanssa, joka kysyi hymyillen miksi vain 21 päivää, miksei koko elämä? Niinpä. Miksi ei?
Älä valita. Haluat kuitenkin tehdä asialle jotain, joten ryhdyt ratkaisemaan ongelmaa — objektiivisemmin."


Aion ottaa osaa tähän haasteeseen. 21 päivää; aika loppuu siis 28.2. Siihen asti aion olla valittamatta turhista ja katsoa, miten valittavainen todellisuudessa olen (mähän siis uskon vakaasti, etten ole, kuten varmaan muutkin).

Tein haasteen etenemisen seuraamista varten blogiin haaste-tagin. Kenties haasteita tulee muitakin myöhemmin.

Aika 
alkaa
nyt

2 kommenttia:

 1. Tykkään! Tiedänpäs yhden jos toisenkin tyypin, jolle tämä tekis terää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Niin mäkin! Varsinkin itseni. :D

   Poista